Het gezicht achter Nummero is Jos Berkers: type ‘de denker’ die geen woord teveel zegt en liever de cijfers laat spreken. Maar begin je over het financiële vak, dan gebaart hij met zijn handen en komen de woorden vanzelf.

Hier spreekt een schijnbaar onbewogen, maar intern zeer bevlogen en

creatieve wiskundige met een passie voor cijfernavigatie.

 

jos berkers

 

Uitgebalanceerde processen

“Vanuit mijn rol als finance manager geef ik de organisatie vorm met gevoel voor processen. Met inzicht in de cijfers ben je in staat om processen die niet goed lopen of niet in balans zijn, te veranderen. Processen zijn vaak niet goed op elkaar afgestemd en dat proberen we op te lossen met veelvuldig overleg. Maar als je veel moet overleggen, betekent dit dat de processen anders ingericht moeten worden. Want de markt verandert snel en vraagt om andere processen, niet om meer overleg.”

 

De relevantie van cijfers

“Ik vind ‘t zonde als financieel managers en controllers op hun eilandje blijven zitten en schermen met cijfers, die verder niemand begrijpt. Vaak worden ze gezien als de pietlutten van de organisatie, die zich met zaken bezig houden waar iedereen ver weg van wil blijven. Ik zie het als mijn taak om de cijfers voor iedereen in de organisatie relevant te maken. Ik wil mensen bewust maken van hun eigen rol in het creëren van toegevoegde waarde voor de klant. En van hun eigen rol in de winstgevendheid van het bedrijf.”

 

 

 

Bedrijfsbreed

“Ik ben allergisch voor boekhoudkundige feestjes die alleen de boekhouder echt begrijpt. Daarom pleit ik voor echte toegevoegde waarde die bedrijfsbreed gedragen wordt en bijdraagt aan het succes van de onderneming.”

 

Kapitein van je eigen schip

“Ik geef ondernemers en managers graag inzicht in de cijfers, zodat sturen kinderspel wordt. De ondernemer is immers kapitein van zijn eigen schip. Zodra hij ziet welke route rechtstreeks tot zijn eindbestemming leidt, kan hij met volle overtuiging de juiste koers inslaan. Zodat hij zijn bedrijf kan sturen op basis van concrete inzichten, niet op basis van vage berekeningen.”

 

Na zijn opleiding Econometrie aan de Katholieke Universiteit Brabant deed Jos ervaring op als statistisch analist bij Amsterdam Airport Schiphol. De opleiding tot Register Controller volgde aan de Universiteit van Amsterdam. Jos werd business controller op Schiphol. Later werkte hij als business controller voor Laurus en Kingspan Unidek. Momenteel is hij finance manager van Kingspan Unidek. Daarnaast werkt hij uitsluitend projectmatig als zelfstandig ondernemer bij Nummero.

 

Bel of mail met Jos Berkers >

Bekijk Jos’ profiel op LinkedIn >